Котката - най-добрият психолог

Отдавна се знае, че котките са способни да ни помогнат да се излекуваме от много болести. Те успяват да ни въздействат на емоционално и психическо ниво и така ни облекчават от стреса и напрежението. Ако често страдате от депресивни състояния, тогава котката е най-подходящият домашен любимец за вас.
Специалистите твърдят, че котката е изключително чувствителна към нервната система на своя господар, а също и че между тях двамата постоянно се осъществява своеобразен биоенергичен обмен.
Мъркането на котката оказва много по-голямо въздействие върху нас, отколкото предполагате. Учените са установили, че честотата на вибрациите на котешкото мъркане е от 22 до 44 херца, а това съвпада със стойностите на звуковите вълни, които са способни да лекуват стреса на биологично ниво. Така че, когато котката се е гушнала в нас и мърка, това рефлектира върху нервната ни система, като облекчава напрежението и премахва стреса.
Специалистите са на мнение, че животното съзнава силата на своето въздействие и прилага това съвсем целенасочено. Всъщност, мъркането е своеобразен израз на любовта на вашия домашен любимец, като по този начин той иска да ви засвидетелства своята обич и лоялност.
Сетивата на вашата котка са толкова чувствителни, че това й позволява безпогрешно да усеща какво се случва с вас, дори и преди вие още да сте го осъзнали напълно. Някои медиуми дори са на мнение, че тези животни успяват да отнемат от собствениците си всяка негативна енергия и да го предпазят от вредно енергийно поле.
Котката е мълчалив свидетел на всичко, което се случва с вас и винаги знае по какъв начин да ви въздейства, за да ви помогне. Когато имате нужда да останете сами, вашият домашен любимец няма да ви досажда, но при първия удобен случай, той ще се гушне във вас, за да ви даде от своята вълшебна сила. Затова, когато се чувствате нервни и напрегнати, психолозите препоръчват - погалете вашата котка, това със сигурност ще ви облекчи.


Ключови думи: емоционално въздействие на котката върху стопанина си