Папагали Лори Lorinae

Лори са най-пъстрите от всички видове папагали. В диво състояние те могат да бъдат срещнати в Югоизточна Азия, Австралия и островите около тях. Безспорни шампиони по разноцветно оперение, тези папагали биха били един прекрасен избор за домашен любимец, особено за хората, които умеят да ценят красотата.
Както всичко останало в природата и окраската на Лори не е някаква случайност. Тъй като те търсят храната си най-често сред цвятата, издирвайки лакомства като цветен прашец и смола, красивото им облекло всъщност играе ролята на камуфлаж и им помага перфектно да се слеят с цветовете на природата, за да избегнат атаките на хищниците.
Да отглеждаш Лори у дома не е трудно, макар че има някои условия, които трябва да бъдат изпълнени. За да се чувства папагалът ви в отлична форма, вие трябва така да съставите менюто му, че то да бъде максимално близо до това, в естествената му среда. Например мед, разреден с малко вода може да бъде чудесен заместител на сока от цветчета, който Лори толкова много обичат. Можете също така да зарадвате вашия любимец и с различни плодове, цветчета от овощни дръвчета, нежна зелена трева или всякакви други плодови сокове.
Разбира се, има и други особености. Например, папагалите Лори са прочути като доста небрежни по отношение на хигиената в клетката си. Те успяват така добре да разпръскват храната си, че имайте готовност да чистите след всяко тяхно хранене.
Но пък жестът определено си заслужава, защото Лори са много забавни компаньони и никога няма да скучаете в тяхно присъствие. Те винаги ще намерят начин да ви разсмеят и очароват, дори с радост ще споделят музикалните ви вкусове. Между другото тези папагали са едни от най-талантливите танцьори сред събратята си! Възползвайте се също и от другият им талант - да имитират звуци от всякакво естество. Ще се изненадате от тяхната артистичност.


Ключови думи: папагали Лори, произход, отглеждане, артистичност, отлична компания