Мини прасенце

Мини прасенцето е един очарователен домашен любимец, набиращ все по-голяма популярност. За първи път то е създадено във Виетнам, при кръстоската на клепоухо прасе с малко диво прасе. Наистина, резултатът е забележителен и малкият чаровник веднага завладява сърцата на повечето американци, а след това и на европейците.
Това са много мили и добронамерени малки същества, които на всичко отгоре са и изключително хигиенични. И въпреки, че всички сме чували популярния израз "мръсен като прасе", мини прасенцето може да го опровергае напълно. То е дружелюбно и без проблем би се сприятелило с вашето куче, например. При това не би му отстъпило и по интелект. Мини прасенцето веднага ще запомни думите, с които се обръщате към него и лесно ще се приучи да изпълнява вашите команди. Някои от стандартните кучешки команди като например "Дай лапа!", "Стани!", "Седни!", "Легни!" вече не са запазена марка за "най-добрия приятел на човека", защото мини прасенцето също се справя с тях отлично.
Освен това, не е необходимо да държите този малък чаровник на каишка, когато го разхождате, просто трябва да го насочвате с гласови команди и той с удоволствие ще ги изпълнява. Специалистите твърдят, че мини прасенцето притежава вроден артистичен талант и ако живее в кучешка компания по-дълго време, дори започва доста успешно да имитира кучешки лай. Същото важи и ако се отглежда заедно с котки / тогава пък може да очаквате от него да издава мяукащи звуци/.
Въпреки това, някои от прасешките му инстинкти си остават непокътнати и декоративното прасенце с удоволствие ще рови със зурла в дворната ви цветна леха, а ако не му предоставите подобно пространство, тогава може да се възползва от отворения шкаф със дрехи, например, за да полюбопитства как са точно са подредени.
Мини прасенцето изобщо не е капризно по отношение на храната, както сами бихте предположили. То оценя по достойнство повечето храни и дори бихме ви препоръчали, ако ще отглеждате този домашен любимец, да се уверите, че вратата на хладилникът ви се затваря добре.
Компанията на мини прасенцето е много приятна и собствениците на тези мили същества споделят, че те са изключително забавни. Подобно на кучето, мини прасенцето веднага ще ви сигнализира /чрез нежно грухтене/, когато трябва да бъде изведено на разходка, за да извърши спокойно естествените си нужди. Освен това те никога не проявяват агресия и въпреки, че изключително силно се привързват към собственика си, търпеливо го изчакват да се прибере, без да проявяват признаци на раздразнение.
Така че, забравете за всички неприятни етикети, които, ние, хората незаслужено сме лепнали на прасето. Вече е ясно, че това са само злостни слухове!


Ключови думи: мини прасенце, произход, отглеждане, интелигетни домашни любимци