Големите папагали като домашни любимци

Най-често понятието "папагал" се свързва с големи, цветни и мощни птици. Добра идея ли е да ги отглеждаме като домашни любимци обаче? Отговорът е да, защото общуването с тези изключително интелигентни животни може да донесе много приятни емоции. Те са смели, привличащи вниманието, интересни компаньони. Въпреки това, не всеки голям папагал е добър избор домашен любимец.

Тук ще ви дадем малко информация за най-популярните видове папагали, която ще ви помогне да намерите измежду тях, този, който е най-подходящ за вас. Решението да се отглежда у дома какъвто и да било домашен любимец не бива да се взема прибързано. Най-напред се запознайте с изискванията за отглеждане на животното.

Африканските сиви папагали


Те са използвани за отглеждане като домашни любимци в продължение на хиляди години. Очарованието им се крие в огромния им талант да имитират човешката реч. Но въпреки, че популярността им ги прави добър избор за домашен любимец, добре е да се уверите, че разполагате с достатъчно време и средства, за да се грижите за едно Жако. Той трябва да бъде отглеждан в специална клетка и най-важното, нуждае се постоянно от вашето внимание.

Папагалите Амазон

Те са сред най-популярните видове домашни любимци в продължение на десетилетия. Но внимавайте, защото тези папагали притежават с мощен глас, а и имат специални изисквания за социализация. Преди да се ангажирате с отглеждането на папагал от този вид, запознайте се добре с условията, които е необходимо да осигурите. Препоръчват се на собственици с повече свободно време.

Какаду


Какаду са красиви, нежни птици, които винаги са в състояние да привлекат любовта на хората. Притежават добър характер, настроени са приятелски, но имат своите специфични нужди по отношение на храненето, упражненията, пространството, в което се отглеждат и не на последно място имат нужда от огромно внимание. Притежаването на такава птица си е своего рода работа на пълно работно време.

Еклектус

Те са очарователни и интелигентни, наистина прекрасни птици, което ги прави перфектни като домашни любимци. Техните красиви цветове, способности да имитират човешката реч и добрият им нрав ги превръща в един от най-желаните за оглеждане в домашни условия папагали. Според специалистите обаче, Еклектус имат доста сложни социални нужди и изискват много внимание. Уверете се, че имате достатъчно свободно време за да им се посветите изцяло.


Ключови думи: големи папагали, домашни любимци, условия за отглеждане