Как да се храни Сибирското хъски

Когато вземете вашето кученце, селекционерът трябва да ви осведоми относно това, каква е била диетата му до този момент, както и да направи препоръки колко често да се храни кученцето и каква храна е най-подходящата за него.
Първият път, когато се опитате да храните вашето кученце, предложете му същото меню, на което е свикнало от предишния си собственик.
След това можете постепенно да се промените храната му според вашите предпочитания. Не забравяйте, че драматичната промяна в диетата може да доведе до тежки нарушения на храносмилателната система на вашия домашен любимец.
Сибирските хъскита имат нужда от сравнително малко количество храна, в сравнение с размера си. Може би тази черта те са наследили от техните предци, които са дърпали своите собственици на дълги разстояния при ниска температура, при това с възможно най-минимално количество храна.

Що се отнася до вида и марката на кучешката храна, обикновено всеки производител с добра репутация предлага достатъчно добри продукти, така че, можете да изберете от различните видове. Имайте предвид обаче, че храненето на кучето е едновременно изкуство и наука. От производителя зависи само едната част от процеса, а останалата част зависи единствено от вас. Някои собственици предпочитат да хранят кучетата си със смес от суха храна и консервирани храни, два пъти на ден. Други пък използват само суха храна без да ограничават дозата на порцията. Най-добре си изберете определена марка и вижте колко хранения на ден ще са необходими на кучето, за да задоволи нуждата си от храна. По отношение на различните марки, можете също така да се консултирате и с ветеринарен лекар.
Според някои изследвания, честият прием на храна при малките кучета може да увеличи риска от дисплазия. Други специалисти обаче не споделят това мнение. Според тях, Сибирското хъски трябва да започне да се храни с порции за възрастно куче, още след 8-мия му навършен месец.


Ключови думи: сибирско хъски, хранене, диета