Австралийски копринен териер

Малки сладки рошльовци! Това са уникалните авсралийски копринени териери създадени в края на 1800-та година и утвърдени през 1959 година.
Австралийският копринен териер е много сладко дребно и късокрако куче, което е кръстоска от по-едър йоркшир с австралийски териер. Наименованието му „копринен“ идва от факта, че козината му е мека и гладка като коприната.
Характерното за тази дребна порода кучета е, че са много игриви, смели и импулсивни. Те са като малки играчки, които не спират да обикалят и да си играят с нещо. Импулсивният и енергичен характер ги прави подходящи питомци за уравновесени и млади хора, които имат време и енергия да ги гледат.
Малките сладури са с доста интересна окраска, наподобяваща син цвят с кафяви ярки отенъци по крайниците, като синият цвят пада като плащ на кученцето. Характерното за окраската на австралийския копринен териер е, че козината по върха на главата трябва да е сребриста или жълто-кафява, а по горната част на опашката тъмно и наситено синьо.
Тази порода кучета се гледа в закрити помещения и доста често я приемаме като член от семейството. Дългите разходки не са по вкуса му, а след разходка непременно трябва да се погрижите за козината и лапите му. В последно време удобствата за тези малки любимци станаха доста и можете да се погрижите много добре за мъничето си като му купите дрешки или обувки за разходките.
Факт е, че въпреки малкият си размер, тази порода кучета имат истински характер на териери. Те много обичат да ловуват, като плячката им може да е не по-голяма от домашен гризач. Мъникът е идеален спътник и много интелигентен, което го прави перфектното семейно куче.
Тези кучета могат да се адаптират към всякаква среда, но преди да си вземете едно такова у дома е добре да знаете дали ще можете да им отделяте необходимото време. Те изискват доста грижи, като малко дете – разхождане, занимания, къпане, решене и редица други занимания, за да са здрави и да се чувстват добре.
Ако сте взели решение и искате 10 инчовия мъник в дома си е добре да знаете, че той е много предпазлив към непознати и докато се адаптира ще мине известно време. Тази порода е много чиста и приятелски настроена към други домашни любимци.
За ваша изненада е кажем, че малкият австралийски копринен териер ще направи всичко възможно да защити дома докато ви няма. Въпреки малките си размери, той нови лъвско сърце, което не само е страшно смело, но и изпълнено с безгранична обич към стопаните и.


Ключови думи: Австралийски копринен териер, произход, семейно куче, грижи, отглеждане