Папагали конюри

Папагалите конюри са едни от най-деликатните и изтънчени птици, които произлизат от Централна и Южна Америка. Те имат уникални, изтънчени и пъстри тела, за което са считани за едни от най-красивите пернати домашни любимци.
Ако имате такъв домашен любимец и се грижите добре за него, той може да доживее до около 35 години, като достигат половата си зрялост до 2-рата година от живота си.
Тези красиви птици са много активни и с не толкова лек темперамент, поради което се нуждаят от много внимание от страна на собствениците си. Породата Conure е добре да бъде обучавана и привиквана от рано, защото в противен случай могат да израснат като едни много пакостливи и неконтролируеми птици. С такъв домашен любимец, трябва да си играете много и постоянно да го обучавате. Ако го обучите още в ранна възраст и му обръщате внимание, той ще бъде една наистина щастлива птица, добър приятел, който непрестанно е ви разсмива с безкрайните си номера.
Конюрите са много умни птици, които лесно възприемат всеки номер и много обичат да общуват с хората. Те не обичат да стоят за дълго време в клетката си и стават доста шумни. Извън нея стават истински циркови артисти, които не престават да пеят, да се премятат, танцуват и с добро обучение да говорят.
Освен всички забавления, с които може да ви впечатли малкия приятел, той много обича да се крие под завивките и да се мушка в някой тъмен кът, искайки да го намерите. Това е игра, която тази порода папагали направо обожават.
Интересното е, че Conure не са като повечето видове папагали. Отглеждани в домашни условия, те се възприемат като член от семейството и страдат много когато са сами.
Съветваме ви да не отглеждате такъв папагал, ако отсъствате често или за повече време от вкъщи. Той е като малко дете и всичките играчки на света не могат да го успокоят, както когато сте до него и му обръщате внимание.
Знайте, че привързаността му е огромна и това си личи от факта, че е постоянно на рамото ви или гледа да е там където сте се събрали всички. Той е душата на компанията и много обича да е в най-оживената част на къщата, а ако имате малки деца няма да се отдели от тях и непрестанно ще им прави забавни номера. За целта трябва да обясните на децата си, че той не е играчка и трябва да са внимателни с него, за да е такъв какъвто е, за да не стане агресивен.


Ключови думи: конюри, папагали, отглеждане, обучение