Най-популярните екзотични домашни любимци за деца

Разнообразието от екзотични домашни любимци подходящи за деца е много голямо, но някои са по-подходящи от други. Разгледайте този списък и помислете какво точно търсите в един домашен любимец, преди да вземете решение точно кой да вземете за детето си.

1. Морски свинчета
Морските свинчета са много подходящи за децата поради няколко причини. Те обикновено не хапят, не са толкова крехки, като хамстерите и не изискват кой знае каква поддръжка.
Те живеят около 5 - 6 години, което е много повече от живота на един хамстер. Много обичат да бъдат домашни любимци и обожават да ги чешете. Някои дори се радват много като ви видят и веднага започват да търсят внимание.

2. Плъховете
Тези гризачи са много умни! Имат уникални личности и обичат да си играят с играчки и пъзели. Плъховете са по-устойчиви от хамстерите и обикновено живеят по-дълго от тях. Те не хапят и не нападат.

3. Леопардов гекон
Тези малки гущери не се нуждаят от голям резервоар като повечето влечуги. Много са послушни и обичат да си играят с деца. Не хапят и не нападат - не са агресивни. Те не се нуждаят от UVB осветление, защото са нощни създания. Ядат свежи плодове и зеленчуци, и не са претенциозни. Те не миришат и са тихи, така че няма нужда да се притеснявате какъвто и да е шум през нощта.

4. Зайци
Има толкова много различни породи зайци от които да избирате, но най-често срещаните видове са верни домашни любимци за деца. Те обикновено не хапят, живеят по-дълго, отколкото хамстерите и са много представителни.

5. Брадати агами (дракони)
Подобно на леопардовите гекони, брадатите дракони са нежни създания. Малко по-устойчиви са от геконите, не хапят и се побират иделано в малките детски ръце. Тези гущери обичат да се катерят на рамото на детето, докато учи или пише нещо наведено. Тихи са, не миришат и живеят до 20 години.


Ключови думи: екзитични домашни любимци, домашни любимци за деца