Десетте най-малки кучета домашни любимци

Ако искате да гледате малко куче у дома си, защото е сладко, пухкаво и тихо, вероятно ще трябва да си помислите отново. Въпреки, че са малки на ръст, те често компенсират това с арогантност. Разбира се, малки кучета са сладки, а някои са и много пухкави, но не всички малки породи кучета имат благ нрав. Подобно на хората, малки породи кучета са с различни характери, така че преди да вземете вашия малък, сладък приятел, е добре да се запознаете с нрава му.

Тук са топ 10 на любимите породи малки кучета:

10. Малтийска болонка
Тези кученца са много подходящи за хора с алергии, приятелски са настроени и често се разбират добре с други кучета и котки. Те обичат контактът с хората и не е добре да ги оставяте сами и в изолация. Отличават се по дългата си права и бяла козина, с която сякаш току що са излезли от салон за разкрасяване. Въпреки това, с неподходящи грижи тези очарователни създания могат да имат поведенчески разстройства.

9. Бостански териер
Той е великолепно семейно куче. Бостънският териер е приятелски настроен и много добре се разбира с деца. Предимството при отглеждането му е, че не се нуждае от кой знае какво поддържане на козината. Вместо прически и модни фризури, трябва от време на време да го къпете, за да се отървете от излишната козина. Предупреждаваме ви, че въпреки всичко, той обича да дъвче всякакви предмети, така че е добре да му намерите подходящи играчки за целта. Определено трябва да скриете ценните си вещи, защото вероятността да ги съсипе е много голяма.

8. Мопс
Как можеш да не се влюбиш в него? Мъничък, с набръчкано лице, къси крака, и харизматична личност – Мопс е забавен приятел на стопанина си. Макар, че тази порода могат да бъдат твърдоглави в определени моменти, като цяло е доста приятен и любвеобвилен. Има уникална муцуна, която затруднява дишането му, за което той често хърка шумно. Не е добре да го държите в спалнята си, ако спите леко или се запасете с тапи за уши, заради хъркането му.

7. Померан
Помераните са очарователни кучете, с мек и любвеобилен характер, които понякога могат да станат доста шумни (точно като децата). В интерес на истината, ако искате Померан трябва да знаете, че са много подходящи за децата и се държат точно като тях. Въпреки това, тъй като са доста игриви и луди, може да не са най-добрия избор за къща с много малки деца.

6. Чихуахуа
Въпреки малкият си ръст и миловидното си изражение, това куче може наистина да напада внушително. Те не обичат много съжителството с деца и са доста ревниви, за което не го препоръчваме за семейство с малки деца. Тези мъници лаят непрекъснато като видят други кучета и са много взискателни. Въпреки всичко, Чихуахуа е верен и любящ, дори може да съжителства с котка, но едва след като се приспособи с обстановката.

5. Миниатюрен шнауцер
Той е по-малко агресивен, отколкото обикновения териер. Малкият брадатко е игрив, енергичен и любопитен. Той е толкова любопитен, че може да лае по всеки минувач, който види през прозореца. Миниатюрният шнауцер много обича компанията на деца и без проблем може да ги забавлява с часове, за това си е създал репутация на идеален домашен любимец, за семейства с деца.

4. Ши цу Shih Tzu
Тази порода миниатюрни кучета са отглеждани главно като домашни и семейни спътници. Тези малки приятели са изключително приятелски и внимателни около деца. Поддръжката на козината му е лесна и в повечето случай той сам се отървава от излишната. Можете да помислите и за "мини лъва", ако искате по-мил и надежден приятел.

3. Миниатюрен пудел
Това е много чувствителна порода, склонна да бъде посветена само на един човек. Миниатюрният пудел е срамежлив в присъствието на непознати, поне в началото. Той не се разбира с деца, кучета и други домашни любимци. Телосложението му е типично за пудел, с атлетична осанка. Наистина, няма много кучета, които могат да се придвижват както него. Козината му може да се оформя по различни начини и често трябва да го водите на фризьор.

2. Дакел
Вярваш или не, това куче всъщност е отличен пазач и е бил отгледан да унищожава паразити! Дакелът е много привързан към собственика и семейство си, но може да бъде агресивен около непознати деца. Неговото удължено тяло и къси, и дебели крака могат да доведат до проблеми с гръбначния стълб и затлъстяване. Трябва редовно да извеждате на разходки този домашен любимец, като знайте, че предпочита късите разстояния.

1. Йоркширски териер
Най-добрият избор е Йоркширският териер. Той е в топ 10 на American Kennel Club, като в последните две години е на второ място. Той е любвеобилен, смел, готов винаги за приключения и много любопитен. Характерното за него е копринената, дълга и права козина, която може да се реже в различни стилове. Окраската му е с тъмни оттенъци на тъмно стоманено синьо. Той е хубав и прекрасен домашен любимец.


Ключови думи: малки кученца, малки породи кучета, малки домашни любимци