Домашна котка в Холандия осинови Червена Панда

Котката на служител от Амстердамската зоологическа градина осинови бебе Червена панда, която от своя страна е била отхвърлена от майка си. Котката се грижи за Червената панда наравно с другите си малки котенца.

Майката панда е отхвърлила двете си новородени веднага след като са се родили на 30 Юни.

“Тя ги остави там, лежащи на студено.”, обясни говорителят на зоологическата градина Барт Крет.

В зоологическата градина първоначално поставили малките панди в инкубатор, но котката на служител от зоопарка приела двете панди да се присъединят към новородените и котенца. За съжаление една от пандите е починала, понеже е била много слаба.

Оцелялото животинче е все още по-малко от котенцата, които се родили няколко дни преди нея. Ако оцелее обаче, пандата ще достигне размери малко по-големи от котка.

Говорителят Крет съобщи още, че малката панда ще пие мляко първите три месеца, след което ще започне да се храни с бамбук и плодове.

Малката панда все още си няма име, но зоологическата градина е предложила програма за осиновяване, и който се съгласи да спонсорира отглеждането на животинката ще бъде и негов кръстник.

Червената панда е застрашен от изчезване вид, който живее в Китай, Бутан, Непал, Индия и Мианмар. Притежава раирана опашка, като на миеща се мечка и е далечен роднина на много по-голямата гигантска панда.

Източник: Yahoo! News: Animals Pets News


Ключови думи: котка, червена панда