Какво издава за вас вашето куче

Когато сте взели вашето куче и сте започнали да се грижите за него едва ли сте предполагали, че неговата порода може да издаде много за това какъв човек сте. Често кучетата са дубликати на своите собственици.
Кучетата от породата Гонче например са много любознателни и ако вие притежавате такова, то вероятно и вие сте много любознателен, с желание да научавате постоянно нови неща, човек, който е зареден с воля, трудно податлив, лоялен е към приятелите си и суров към враговете си.
Притежателите на Кокер-шпаньол пък са грижовни и семейно ориентирани. Благородни, игриви и с приветливо поведение, тази порода е идеална за малки деца. Собствениците на тези кучета често демонстрират някои от нежните качества на техния любимец.
Собствениците пък на Голден ретривър предпочитат да са в обкръжението на приятелите си, докато пък притежателите на Чихуахуа са също толкова пакостливи, колкото и тяхното силно енергично куче. Кучетата „играчки”, като породите Чихуахуа, Померан и Малтез са компанийни кучета и ако ги оставите сами цял ден могат да ви създадат много проблеми.
Пуделите имат за собственици хора, които държат на всички детайли и те са ценители на изкуство и култура.
Все пак специалистите по поведение на кучета съветват при избора ви на куче да гледате индивидуалните качества на конкретното куче, а не само каква е общата представа за съответната порода.


Ключови думи: кучета, характер, сравнение на характер със собствениците, гонче, кокер-шпаньол, голден ретривър, чихуахуа, померан, малтез